Vårens risotto med selvplukket ramsløk og asparges fra Galis

Snøen har sluppet taket og det er vår i luften. For oss betyr det starten på sanking fra naturens eget matfat og de første ramsløkskuddene. Det feirer vi med en deilig risotto med selvplukket ramsløk, asparges fra Galis og Høvding Sverre fra Orkladal Ysteri.
Ramsløk, som også blir kalt Nordens hvitløk på grunn av smaken og at den innehar mange av de samme egenskapene, er nydelig til matlaging. Ønsker du å sanke ramsløk selv finner den oftest i skyggefulle bar- eller løvskoger langs kysten hvor vinteren er ganske. Og har du først funnet ramsløk, anbefaler vi å notere stedet. Ramsløken kommer nemlig igjen på samme sted hvert år. Sankesesongen er kort, og starter vanligvis i begynnelsen av mai og er slutt når juni takker for seg. Men er du heldig, som på Sunnmøre, kan du finne ramsløkskudd allerede i april.