Arkivet Bar henter navnet sitt fra den lokale kjøpmannen Peder Devold, som i det herrens år 1907 hadde kontoret sitt på denne adressen. 

Selve lokalet som baren ligger i nå, var til dels den gang arkivet hans. I vår tid har dette blitt et etablissement som tar det håndverket bak gode drinker og cocktails på alvor.

På torsdager arrangerer vi forskjellige eventer der du kan oppleve forfriskninger fra klassiske epoker gjennom tidene.

Vårt tips er å ikke bestemme seg for hva du vil ha å drikke før du går inn døren, men å ta deg tid til å fortelle bartenderen hva du liker og la deg overraske av en drink du ikke visste at du likte eller en gang eksisterte. Vi vet at det kan krever litt overbevisning, men vi lover at det lønner seg. 

Vi legger til arrangementer fortløpende så følg oss her og på Facebook og Instagram.

november

Beaujolais Nouveau Dagen!

torsdag, 21 november. 18.00, Butikken

I Frankrike feires sesongens første vin den tredje torsdagen i november, som er Beaujolais Nouveau Dagen. Vi henger oss på denne kvelden og serverer et utvalg Boujalais Nouvo på glass i butikken sammen med Franskinspirert fingermat som tradisjonelt passer til denne typen vin.

januar

Mortlach Whiskey Middag

torsdag, 16 januar. 18.00, No. 5

Whiskey middag med Mikael Lunden Vi serverer en velkomstcoctail med tilhørende snacks, og deretter en spennede meny satt sammen med nøye utvalgte Whiskey.

Champagne Charlie – Champagnesmaking

torsdag, 23 januar. 17.30, No. 5

Champagnemiddag med Maxime Watelet fra Charles Heidsieck

Åpent mandag-lørdag 18 - LATE